***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Васил Терзиев ще е с бюлетината 85, Антон Хекимян със 76. Руснаците се редят на опашки да гледат тайно забранения „Барби“


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 28 септември   

 

По предварителни данни претендентът на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян получава №76, Васил Терзиев от ПП-ДБ №85, Ваня Григорова от Българска социалистическа партия №86, Деян Николов от Възраждане с №42, тъй като той е регистриран от партия. Същия е и казусът с Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ с №21, както и Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация с №4, Вили Лилков повдигнат от Местна коалиция „ КОД ” получава №89, а самостоятелният претендент за кмет Радостин Василев ще се състезава с №90.

***

Официално филмът за Барби не се прожектира в Русия.

Но неофициално…

В киното всичко е малко скрито и нестабилно. Когато питаме един от посетителите кой филм е пристигнал да гледа, той посочва неразбираем 15-минутен съветски филм и се усмихва.

За да избегнат проблеми с лицензирането, някои кина в Русия продават билети за съветски късометражни филми, а като предпремиера демонстрират игралния филм за Барби.

Министерството на културата на Русия не е предостатъчно. Миналия месец то стигна до заключението, че филмът за Барби " не подхожда на задачите и дилемите, сложени от нашия президент за опазване и подсилване на обичайните съветски морални и духовни полезности ".

„ Не нарушавайте закона. Това ли е въпросът за нашите киносалони? Абсолютно. Подадох няколко претенции до кината с въпрос на какво съображение демонстрират кино лентата ", показа съветската депутатка Мария Бутина.

„ Говорите за това, че е значимо да се съблюдава законът ", споделя журналистът от Би Би Си, „ само че Русия нахлу в Украйна. Организацията на обединените народи споделя, че това е цялостно нарушаване на интернационалното право ".

„ Русия избавя Украйна ", дава отговор тя, „ и избавя Донбас ".

***

Подкомисията за надзор на еврофондовете ще стане комисия през днешния ден, съобщи Бойко Борисов пред публицисти в Народното събрание.

Комисията ще приготвя критериите за компаниите, които ще аплайват по Териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони.

***

„ Всички знаем, че има закъснение във връзка с Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), като законопроектите, свързани с правосъдната система и енергетиката. Тази заран се чух с господин Борисов, мисля, че изчистихме това неразбирателство “.

***

Един от сапьорите, обезвредили дрона край Тюленово, е смутен от подигравките по негов адрес. Това заяви началникът на защитата адм. Емил Ефтимов.

Той съобщи, че мъжът не е носел потник, а неопренов костюм.

***

***

Една глава в най-новата международна история се затваря. 

„ Ръководителят на отцепническото образувание в Западен Азербайджан Самвел Шахраманян издаде декрет, с който се афишира начало за ликвидирането на държавните институции. Процесът на прекратяването на активността на ведомствата стартира от през днешния ден и би трябвало да приключи на 31 декември 2023 година От идващия ден Република Нагорни Карабах приключва своето битие “.

***

Жителите на град Волос и остров Евбея, Централна Гърция, за повторно за по-малко от месец бяха изумени от тежки наводнения, породени този път от циклона " Елиас ", връхлетял страната през последните дни, съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ.

***

Цирк? Не, републикански спор. 

***

14-годишен възпитаник е бил арестуван този четвъртък в испанския град Херес де ла Фронтера, откакто влезнал в учебното заведение, в което учи, с два ножа, ранявайки петима души – трима преподаватели и двама възпитаници.

Една от учителките е потърпевша в окото, до момента в който останалите са с прободни рани в тялото, осведоми 20minutos.

От полицията разясниха, че случаят е станал тази заран малко преди 8:30 ч, когато образователното заведение отворило порти.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР